Aangifte Omzetbelasting 4e kwartaal 2018

ingevoerd op 04-01-2019

In de maand januari verzorgen we de aangifte Omzetbelasting met betrekking tot het 4e kwartaal van 2018. U kunt daartoe uw administratie bij ons aanleveren. Als u een bedrag moet afdragen dan moet de betaling uiterlijk 31 januari 2019 op de rekening van de Belastingdienst staan. Het is daarom van belang om de gegevens tijdig aan ons te verstrekken. Ook als u naar verwachting niet hoeft te betalen werkt tijdig aanleveren erg prettig: u hoeft niet op het laatste moment nog naar zaken op zoek en wij kunnen de aangifte op tijd voor u verzorgen.

Het is tevens de laatste kwartaalaangifte van het jaar 2018. Om het proces van het opstellen van de jaarrekening te bespoedigen en de kans op de noodzaak van een correctieaangifte te verkleinen is het van belang om uw gegevens zo volledig mogelijk aan te leveren. Zo kan het bijvoorbeeld nuttig zijn om uw bankafschriften door te nemen om te controleren of alle bonnen en facturen aanwezig zijn en om eventueel toelichting te kunnen verstrekken met betrekking tot bijzondere posten.

Aanleveren van de gegevens kan op de gebruikelijke manier: op papier, via email, via een downloadbestand, via Dropbox of een soortgelijke gedeelde digitale map, kortom: op elke manier die voor u goed werkt. Als u zelf de administratie invoert ontvangen we graag een bericht dat de gegevens wat u betreft klaarstaan.

Opmerking omtrent het aanleveren van banktransacties: u kunt (voor zover u dit niet al gewend was) ervoor kiezen om deze in een digitaal bestand aan te leveren (meestal is dit een MT940 bestand, soms CSV), waarmee de transacties automatisch in onze software kunnen worden ingelezen. Als u hier vragen over heeft dan vernemen we dat graag.