Aangifte Omzetbelasting 1e kwartaal 2020

01-04-2020

In de maand april verzorgen we de aangifte Omzetbelasting met betrekking tot het 1e kwartaal van 2020. U kunt daartoe uw administratie bij ons aanleveren. Als u een bedrag moet afdragen dan moet de betaling uiterlijk 30 april 2020 op de rekening van de Belastingdienst staan.

Graag ontvangen we de gegevens tijdig van u. Ook als u naar verwachting niet hoeft te betalen werkt tijdig aanleveren erg prettig: u hoeft niet op het laatste moment nog naar zaken op zoek en wij kunnen de aangifte op tijd voor u verzorgen.

Aanleveren van de gegevens kan op de gebruikelijke manier: op papier, via email, via een downloadbestand, via Dropbox of een soortgelijke gedeelde digitale map, kortom: op elke manier die voor u goed werkt. De banktransacties kunt u o.a. via een downloadbestand (MT940) aanleveren. Als u zelf de administratie invoert ontvangen we graag een bericht dat de gegevens wat u betreft klaarstaan.

Bijzondere maatregelen

In verband met de diverse maatregelen die nog minimaal tot eind april van kracht zullen zijn is het wellicht goed om te weten dat ook wij deze maatregelen serieus nemen. Wellicht was u gewend om de gegevens op papier aan te leveren, maar vindt u het prettig om dat nu digitaal te doen. En papieren stukken kunnen natuurlijk ook vaak door de brievenbus worden gedaan. Als u een ordner met gegevens komt afgeven dan kunt u desgewenst de map of tas bij de deur zetten en even aanbellen. Op die manier kunnen we ons houden aan de maatregel om voldoende afstand te houden.

Verder zijn er de nodige maatregelen aangekondigd om ondernemers die getroffen zijn door de crisis tegemoet te komen. Een maatregel die direct verband houdt met de Omzetbelasting is de mogelijkheid tot bijzonder uitstel van betaling. Als u van ons een te betalen bedrag verneemt en besluit dat u dat bedrag op dit moment eigenlijk niet kunt missen, dan kunt u ervoor kiezen om de betalingstermijn te laten verlopen. Enkele weken ná 30 april ontvangt u dan een naheffingsaanslag van de Belastingdienst. Op basis van deze naheffingsaanslag kan vervolgens uitstel van betaling worden aangevraagd, zonder bijkomende kosten en nauwelijks rentelasten (0,01%).

Als u vragen heeft, schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen.